Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
24. března 2024 16:48
Čas čtení 0:25

Meteorologové varují: V Česku může udeřit silný vítr i noční mrazy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Meteorologové varují: V Česku může udeřit silný vítr i noční mrazy
Zdroj: Unsplash/Khamkéo Vilaysing/volně k užití (ilustrační foto)

Meteorologové očekávají, že od úterního rána do středečního večera by v Česku mohl řádit silný vítr.

Předběžné varování meteorologů se týká Vysočiny, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Jihomoravského a Zlínského kraje. V uvedených regionech se očekává jihovýchodní vítr s nárazy kolem 65 kilometrů v hodině. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) dodává, že zatím se nejedná o výstrahu, ale předběžné varování, které ještě může upřesnit.

24. března 2024 11:48 Čas čtení 0:57 Předpověď počasí: V Česku bude až 23 stupňů. Jak bude na Velikonoce? Předpověď počasí: V Česku bude až 23 stupňů. Jak bude na Velikonoce?

Kromě silného větru meteorologové předběžně varují také před silnými mrazy, které mohou poškodit již kvetoucí stromy. Varování se týká Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

Podle meteorologů by mrazy v Česku mohly trvat od pondělní 22. hodiny večerní do úterní 8. hodiny ranní, v Olomouckém a Moravskoslezském kraji až do středečního večera. ČHMÚ pro upřesnění informací doporučuje sledovat předpovědi počasí.

Domů
Sdílet
Diskuse