Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Vondráková
29. března 2024 9:39
Čas čtení 0:40

Rusko podniklo další útok na ukrajinskou energetiku, nebezpečí hrozí i Kyjevu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko podniklo další útok na ukrajinskou energetiku, nebezpečí hrozí i Kyjevu
Zdroj: TASR/AP

V noci na pátek Rusko brutálním způsobem zaútočilo na energetická zařízení na území Ukrajiny, počet obětí zatím není jistý. Země se však musí připravit na další možný útok, ruské sabotážní skupiny chtějí údajně zaútočit i na Kyjev.

„Poškozeny byly tepelné a vodní elektrárny ve středních a západních oblastech Ukrajiny. Energetici a záchranáři již pracují na odstranění následků,“ uvedlo ministerstvo energetiky na sociální síti. Podle deníku Ukrajinská pravda začaly údery již ve čtvrtek večer, nad ránem se poté objevily balistické střely a rakety s plochou dráhou letu.

28. března 2024 18:15 Čas čtení 0:59 Hladovění v Gaze by podle komisaře OSN pro lidská práva mohlo být považováno za válečný zločin Hladovění v Gaze by podle komisaře OSN pro lidská práva mohlo být považováno za válečný zločin

Útok byl navíc natolik masivní, že vzlétla i letadla v Polsku. Přesné počty obětí zatím nejsou známy, několik zraněných hlásí například Dněpropetrovská oblast. Úřady zároveň upozorňují na značné škody a přerušení dodávek elektřiny tisícům odběratelů.

Ukrajina však momentálně řeší další hrozbu, Rusko se možná chystá napadnout hlavní město Kyjev. Podle agentury Unian „není vyloučena hrozba pokusů o proniknutí sabotážních a průzkumných skupin nepřítele na území města“. Vláda se tak rozhodla přijmout několik bezpečnostních opatření, všechny větší akce ve městě by měli hlídat vojáci a policisté.

Rusko totiž slíbilo odplatu za teroristický útok u Moskvy. O život během masakru před týdnem přišlo přes 130 lidí. Rusko z činu stále viní Ukrajinu, ačkoliv se k němu již čtyřikrát přihlásil Islámský stát.

Domů
Sdílet
Diskuse