Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
30. března 2024 15:00
Čas čtení 0:27

Češky v Tatrách museli vyprostit záchranáři. Turista z Česka na stejném místě zemřel po pádu z půlkilometrové výšky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Češky v Tatrách museli vyprostit záchranáři. Turista z Česka na stejném místě zemřel po pádu z půlkilometrové výšky
Zdroj: Refresher/Bianka Zubková

Dvě české horolezkyně v pátek sestupovaly ve Vysokých Tatrách žlabem pod horou Satan do Mlynické doliny, kde uvázly nad skalnatým prahem.

Jedna ze žen spadla pod skalní stěnu, nakonec ale vyvázla bez zranění. Turistky kontaktovaly Horskou záchrannou službu Slovenska, která je vyprostila a následně předala do péče zdravotníků.

„Podle informací od oznamovatele, který byl u ní, byla po pádu otřesená, ale bez viditelných poranění,“ cituje iDnes Horskou záchrannou službu SR. Horolezkyni záchranáři ošetřili a převezli helikoptérou do Starého Smokovce. Tam si ji přebrali zdravotníci, bližší informace o jejím stavu nejsou dostupné.

Horská záchranná službaHorská záchranná služba
Zobrazit galerii
(2)

Hora Satan, jejíž vrchol se nachází ve výšce 2421 metrů nad mořem, se v úterý stala osudnou 49letému českému turistovi, který se zřítil ze 400- až 500metrové výšky. Záchranáře zavolali turisté, kteří si pádu všimli. Na místo dorazil z Popradu vrtulník, lékař u muže ale konstatoval smrt.

Domů
Sdílet
Diskuse