Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
1. dubna 2024 12:30
Čas čtení 0:48

Další útok medvěda na Slovensku. Napadl manželský pár na procházce

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Další útok medvěda na Slovensku. Napadl manželský pár na procházce
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Nad obcí Pribylina napadl medvěd manželský pár se psem.

V neděli kolem 17. hodiny napadl medvěd nad obcí Pribylina v okrese Liptovský Mikuláš pár středního věku. K útoku došlo na turistické stezce v lokalitě Suchý Hrádok, asi sedm kilometrů od intravilánu obce. Muž utrpěl lehké zranění dolní končetiny a po ambulantním ošetření byl propuštěn do domácího léčení.

31. března 2024 13:00 Čas čtení 0:55 Na Slovensku znovu útočil medvěd. Napadl mladého muže v lese Na Slovensku znovu útočil medvěd. Napadl mladého muže v lese

Na místo byl přivolán zásahový tým Státní ochrany přírody (ŠOP SR), který ve spolupráci s Policií Slovenské republiky provedl kontrolu místa. Do jejich příjezdu manželé vyčkávali v nedaleké chatě, kde se před útočícím medvědem ukryli.

„Manželský pár byl na túře se svým psem. Zastavili se na odpočívadle u pramene pod Suchým Hrádkem a muže náhle překvapil blížící se dospělý medvěd hnědý, který ho při útěku přes dřevěný plot zranil na dolní končetině. Dvojice se následně uchýlila do nedaleké chaty,“ uvedla slovenská ŠOP. Dodala, že zásahová jednotka kontaktovala vedení obce Pribylina, které vyzvalo obyvatele a návštěvníky obce ke zvýšené opatrnosti.

27. března 2024 9:00 Čas čtení 0:13 AKTUÁLNĚ: Proběhl odstřel medvěda, který útočil na Slovensku AKTUÁLNĚ: Proběhl odstřel medvěda, který útočil na Slovensku

V této souvislosti ŠOP SR konstatovala, že četná hlášení o škodách nebo setkáních s medvědy jsou důsledkem problému, který se dlouhodobě nedaří řešit. Z tohoto důvodu v současné době intenzivně jedná s uživateli honiteb ve vybraných oblastech Slovenska o společném postupu, který spolehlivě identifikuje problémové medvědy a ve spolupráci s myslivci zajistí jejich případnou eliminaci.

Domů
Sdílet
Diskuse