Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
ČTK
2. dubna 2024 12:34
Čas čtení 0:36

Letošní březen byl nejteplejší od roku 1961, průměrná teplota činila sedm stupňů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Letošní březen byl nejteplejší od roku 1961, průměrná teplota činila sedm stupňů
Zdroj: Unsplash / Waranont (Joe)

Průměrná teplota byla o 3,8 stupně vyšší než standard z let 1991 až 2020.

Po extrémně teplém únoru se jedná o další rekordně teplý měsíc v řadě. Předběžná data dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na síti X (dříve Twitter).

2. dubna 2024 8:56 Čas čtení 0:41 Oblíbené dovolenkové letovisko ovládl strach z násilí. Nebezpečného gangu se bojí místní i turisté Oblíbené dovolenkové letovisko ovládl strach z násilí. Nebezpečného gangu se bojí místní i turisté

Doposud nejteplejší březen zaznamenali meteorologové v roce 2014, ten letošní byl oproti němu o 0,8 stupně Celsia teplejší. „Srážkově byl měsíc březen podle předběžného hodnocení na hranici srážkově normálního a podnormálního měsíce,“ uvedl ČHMÚ.

„Klima reaguje na aktuální koncentrace skleníkových plynů v atmosféře, takže pokud se nám je nepodaří stabilizovat, budeme nevyhnutelně čelit novým globálním teplotním rekordům a jejich důsledkům,“ citoval minulý měsíc server Novinky.cz šéfa programu Coprenicus Carla Buontempa.

Domů
Sdílet
Diskuse