Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
2. dubna 2024 8:56
Čas čtení 0:41

Oblíbené dovolenkové letovisko ovládl strach z násilí. Nebezpečného gangu se bojí místní i turisté

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Oblíbené dovolenkové letovisko ovládl strach z násilí. Nebezpečného gangu se bojí místní i turisté
Zdroj: Wikimedia/volně k užití

Obyvatelé španělského ostrova Mallorca žijí ve strachu poté, co se tam po letech dostal ke slovu nechvalně proslulý motorkářský gang Hells Angels.

V úterý 19. března došlo v hlavním městě Palma de Mallorca k napadení majitele jedné z místních restaurací. Policie ze spáchání zločinu obvinila šéfa gangu, německého motorkáře a bývalého profesionálního boxera Franka Hanebutha, který měl společně se svým zástupcem podnikatele vydírat. Pachatelé z místa činu utekli poté, co muži ukradli zlatý řetízek v hodnotě sedmi tisíc eur, informoval britský deník Daily Mail

14. listopadu 2023 8:14 Čas čtení 0:58 Česko-slovenský Breaking Bad. Rodinný gang pěstoval marihuanu, pracovaly v něm tři generace Česko-slovenský Breaking Bad. Rodinný gang pěstoval marihuanu, pracovaly v něm tři generace

Dvojice byla po zadržení propuštěna a může se po ostrově volně pohybovat. To vyvolalo obavy ze strany turistů i místních obyvatel, kteří se bojí, že násilí bude pokračovat. Jeden z německých turistů uvedl pro španělský deník Ultima Hora, že v hlavním městě ostrova panují obavy ze snahy gangu ovládnout celou oblast. Vyzval také tamní úřady, aby rostoucí hrozbu násilí odvrátily.

Frank Hanebuth se v minulosti nechvalně proslavil jako šéf motorkářského klubu Bones, který ovládal čtvrť červených luceren v německém Hannoveru. V roce 2012 ho zatkly speciální jednotky německé policie kvůli obvinění ze zabití, které bylo později staženo. Hanebuth následně přesídlil na Mallorcu, kde podle španělské policie provozoval síť nevěstinců či obchodoval s drogami.

Domů
Sdílet
Diskuse