Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
7. dubna 2024 16:32
Čas čtení 0:45

Eurovolby mohou ovládnout pravicoví populisté. Německý kancléř varuje před možnými hrozbami

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Eurovolby mohou ovládnout pravicoví populisté. Německý kancléř varuje před možnými hrozbami
Zdroj: TASR/AP

Scholz varoval před nárůstem pravicového populismu před volbami do Evropského parlamentu.

Německý kancléř Olaf Scholz varoval v souvislosti s červnovými volbami do Evropského parlamentu před hrozbami pravicových populistů. Učinil tak během projevu na akci Strany evropských socialistů v rumunské Bukurešti.

„Pravicoví populisté vedou volební kampaň proti naší sjednocené Evropě. Jsou připraveni zničit to, co jsme vybudovali pro děti,“ řekl Scholz na konferenci PES, která je součástí druhé největší skupiny v EP, Progresivní aliance socialistů a demokratů (S&D).

Dodal, že pravicoví populisté vyvolávají protiuprchlické a protimenšinové nálady.
Podle německého kancléře je nejlepší odpovědí na populismus a autokracii prosperující Evropská unie, která je schopna „dělat věci“.

Scholz chce i nadále pomáhat Ukrajině

Scholz přislíbil pokračování pomoci Ukrajině. Ta je klíčem k obnovení míru v Evropě. Uvedl, že nejlepším způsobem, jak zabránit eskalaci konfliktu mezi Ruskem a NATO, je účinné odstrašování.

„Válka na Ukrajině skončí v okamžiku, kdy se ruský prezident Putin rozhodne stáhnout své vojáky. Toto rozhodnutí však učiní teprve tehdy, až si uvědomí, že tuto válku na bojišti nevyhraje,“ citovala Scholze agentura Reuters.

Volby do Evropského parlamentu se budou konat ve 27 zemích EU od 6. do 9. června. Průzkumy veřejného mínění mezitím naznačují, že v nadcházejících volbách dojde k výraznému posunu doprava.

Domů
Sdílet
Diskuse