Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
9. dubna 2024 15:06
Čas čtení 0:23

Zásilkovnu vyšetřovaly úřady. Musí otevřít své výdejny konkurenci

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zásilkovnu vyšetřovaly úřady. Musí otevřít své výdejny konkurenci
Zdroj: Zásilkovna/propagační materiál

Antimonopolní úřad zahájil řízení se společností Zásilkovna. Výdejní místa si totiž smluvně rezervovala jen pro sebe a odmítala do nich pustit konkurenci. Dopravce nyní úřadu slíbil nápravu.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vyšetřoval Zásilkovnu od roku 2020, protože její podmínky znemožňovaly ve stejných provozovnách vydávat zásilky konkurenčních služeb. Zásilkovna se zavázala své podmínky upravit. Více než 3400 výdejních míst se otevře i dalším dopravcům. Informoval o tom server Seznam Zprávy.

9. dubna 2024 12:00 Čas čtení 0:23 Do Česka se vrátí zima. Podle meteorologů může i sněžit Do Česka se vrátí zima. Podle meteorologů může i sněžit

Zásilky konkurenčních přepravců tedy nově mohou vydávat provozovatelé, kteří mají se Zásilkovnou smlouvu déle než dva roky. Zruší také podmínku, podle které při výpovědi smlouvy nemohou uzavřít smlouvu s konkurencí.

Změny má společnost provést do 30 dnů od právní moci rozhodnutí a informovat o nich všechny provozovatele výdejních míst, s nimiž má uzavřenou smlouvu.

Domů
Sdílet
Diskuse