Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
9. dubna 2024 17:11
Čas čtení 0:57

Dvaasedmdesátiletý muž znásilnil dvanáctiletou zdrogovanou dívku. Podle znalkyně není nebezpečný

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dvaasedmdesátiletý muž znásilnil dvanáctiletou zdrogovanou dívku. Podle znalkyně není nebezpečný
Zdroj: Unsplash/Meghan Hessler/volně k použití

K činu mělo dojít loni v červnu, kdy se na statku muže v jihočeské vesnici konal večírek s mládeží. Jednání proběhlo v úterý u Krajského soudu v Českých Budějovicích. Informaci poskytly Novinky.cz.

„Byla jsem bezmocná, trochu se bránila, ale nemohla jsem ani chodit. Vytáhl ze mě menstruační tampon, používám ho od jedenácti let. Dva kluci byli u toho,“ vypověděla dívka. Ani jeden z nich to však u soudu nepotvrdil. Dle ní jí muž strkal prsty do vaginy a pokoušel se o soulož.

8. dubna 2024 17:36 Čas čtení 1:00 Roste počet mladistvých s depresí. Trpí jí 4 z 10 žáků Roste počet mladistvých s depresí. Trpí jí 4 z 10 žáků

Obžalovaný již dříve pykal za obdobné činy na dívkách mladších 15 let. „Já nevím, já toho moc povídat nemůžu. V minulosti jsem byl trestán. Cokoliv řeknu, nemá žádnou váhu. Nic se nestalo. Jdu do kuchyně, ona přijde za mnou, pak mě hladí a pak normálně odejde. Já to nechápu,“ řekl při své závěrečné řeči u soudu. Dle něj jde o mstu, jelikož ví, co vše se na statku děje a je pro ostatní překážkou.

„Recidivista není nebezpečný“

Muž ve stavení bydlel a staral se o zvířata. Na statku se prý scházely osoby ve věku od 12 do 22 let a popíjely nebo kouřily marihuanu. Dvanáctiletá dívka si před sexuálním napadením sama dala sedm odměrek látky fenibut spadající mezi rekreační drogy a kouřila marihuanu.

Znalkyně z oblasti psychiatrie a sexuologie Hind Mansour-Musová uvedla, že muž netrpí žádnou deviací a není pro společnost nebezpečný. „Nikde není jasně uvedeno, že je to pravdivá informace,“ poznamenala k případu znásilnění. Soudce v této souvislosti připomněl, že obžalovaný roku 1983 sexuálně zaútočil na dívku na slovenském internátu. Ta poté skočila z okna a zemřela.

9. dubna 2024 7:10 Čas čtení 1:05 Platová nerovnost v Česku: Ženy vydělávají skoro o třetinu méně Platová nerovnost v Česku: Ženy vydělávají skoro o třetinu méně

Obžalovanému za znásilnění hrozí až 12 let vězení. Výsledky soudu budou známy ve středu.

Zpět
Sdílet
Diskuse