Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
15. dubna 2024 12:15
Čas čtení 0:49

Na Česko se žene silný vítr, úřadovat bude v těchto krajích

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na Česko se žene silný vítr, úřadovat bude v těchto krajích
Zdroj: PickPik/volně k užití

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje přes silným větrem. Nízký stupeň nebezpečí platí pro celé území Čech.

Od pondělního večera do úterního odpoledne se může objevit silný vítr s nárazy nad 65 kilometrů v hodině. Může způsobit poškození stromů a lesních porostů a menší škody na budovách.

Výstraha platí od pondělních 20:00 do úterního odpoledne pro Prahu, Středočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký a Liberecký kraj a části Jihočeského kraje (Blatná, České Budějovice, Český Krumlov, Kaplice, Milevsko, Písek, Prachatice, Soběslav, Strakonice, Tábor, Trhové Sviny, Třeboň, Týn nad Vltavou, Vimperk, Vodňany). Do úterního ráda by se pak měli mít na pozoru lidé v Jihočeském (Dačice, Jindřichův Hradec), Královéhradeckém a Pardubickém kraji a také na Vysočině.

15. dubna 2024 8:56 Čas čtení 0:18 Chlapec volal na nouzovou linku s vymyšleným zraněním. Záchranáři vyslali vrtulník, který potřebovali jinde Chlapec volal na nouzovou linku s vymyšleným zraněním. Záchranáři vyslali vrtulník, který potřebovali jinde

Hrozí také nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, možné jsou i komplikace v dopravě.

ČHMÚ doporučuje zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty a zabezpečit skleníky, dále dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Doporučuje se také omezit túry v horách a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

Domů
Sdílet
Diskuse