Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
16. dubna 2024 10:01
Čas čtení 0:39

Zbrojířka filmu Rust půjde kvůli smrti kameramanky do vězení. Soud čeká také herce Aleca Baldwina

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zbrojířka filmu Rust půjde kvůli smrti kameramanky do vězení. Soud čeká také herce Aleca Baldwina
Zdroj: Rust Movie Productions

Filmová zbrojířka Hannah Gutierrez byla americkým soudem odsouzena k 18 měsícům vězení kvůli smrti kameramanky Halyny Hutchins, která zemřela v roce 2021 při natáčení westernového filmu Rust.

Kameramanka původem z Ukrajiny zemřela poté, co ji ostrým nábojem při natáčení filmu zasáhl herec Alec Baldwin. Gutierrez jeho zbraň předtím omylem nabila ostrým nábojem. Neštěstí je považováno za první případ v moderní historii, kdy byl člen filmového štábu při natáčení zabit střelnou zbraní, informuje agentura Reuters

22. října 2021 7:37 Čas čtení 0:56 Alec Baldwin zastřelil kameramanku při natáčení filmu Alec Baldwin zastřelil kameramanku při natáčení filmu

„Porota mě shledala vinnou za tuto tragédii, ale to ze mě nedělá zrůdu, to ze mě dělá člověka,“ prohlásila Gutierrez u soudu. Během procesu v soudní síni vystoupila také matka zemřelé kameramanky, která prostřednictvím videohovoru z Kyjeva truchlila nad smrtí své dcery, jež po sobě zanechala malého syna. „Je to ta nejtěžší věc, když člověk přijde o dítě,“ uvedla. 

1. února 2023 9:06 Čas čtení 1:13 Alec Baldwin byl oficiálně obviněn z neúmyslného zabití kameramanky Alec Baldwin byl oficiálně obviněn z neúmyslného zabití kameramanky

10. července čeká soud také samotného Aleca Baldwina, kterého již letos v lednu obvinila velká porota z neúmyslného zabití. 

Kvůli neštěstí nejprve přestaly americké filmové produkce používat při natáčení skutečné střelné zbraně a slepé náboje. Nyní, o dva a půl roku později, však mnohé z nich tyto rekvizity opět používají. Důvodem jsou údajně realistické efekty, které zbraně vyvolávají. 

Domů
Sdílet
Diskuse