Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
21. dubna 2024 14:01
Čas čtení 0:44

Putin je nepředvídatelný. Může použít jaderné zbraně, říká Navalná

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Situaci s jadernými zbraněmi přirovnala k invazi na Ukrajinu.

Vdova po zesnulém ruském opozičním předákovi Alexeji Navalném varovala před nevyzpytatelným chováním ruského prezidenta Vladimira Putina. Podle ní nelze vyloučit, že v určitém okamžiku použije jaderné zbraně.


„Nevíme, co od něj můžeme očekávat,“ řekla. „Možná to udělá,“ dodala. Přirovnala tuto záležitost k ruské invazi na Ukrajinu – řekla, že vzhledem k silným vztahům mezi oběma zeměmi neočekávala, že by Putin tehdy zaútočil. „Ale on se rozhodl to udělat. Lidi to děsí, udržuje je to ve strachu. Nikdo neví, co Putin udělá příště,“ dodala.


Navalná se také vyjádřila k nedávnému zatčení několika podezřelých ruských špionů v Evropě. Uvedla, že je to další známka toho, že Putin již dlouhou dobu vede válku v srdci Evropy a využívá k tomu všech prostředků.

USA schválily pomoc Ukrajině

Sněmovna reprezentantů USA v sobotu schválila balíček pomoci Ukrajině ve výši téměř 61 miliard dolarů.

Návrh pro Ukrajinu a další okolní země zahrnuje 23 miliard dolarů na doplnění amerických zbraní, zásob a vybavení. Více než 11 miliard dolarů je určeno na financování konkrétních vojenských operací USA v regionu a téměř 14 miliard dolarů na pomoc Ukrajině při nákupu moderních zbraňových systémů a dalšího vojenského vybavení.

ALEXEJ NAVALNY
Zdroj: AP Photo/Evgeny Feldman, File
Domů
Sdílet
Diskuse