Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
23. dubna 2024 17:56
Čas čtení 0:33

Electro World zmizí z Česka, prodejny nahradí jiná značka

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Electro World zmizí z Česka, prodejny nahradí jiná značka
Zdroj: Wikimedia Commons / Volně k užití

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil spojení slovenského řetězce Nay, vlastníka prodejen Electro World, s českou skupinou HP Tronic, která vlastní obchody Datart.

Z Česka tak kompletně zmizí značka Electro World, ikonické modré prodejny nahradí obchody značky Datart. Slovenské prodejny Datart naopak nahradí nová značka Nay, informuje server Seznam Zprávy.

22. dubna 2024 18:29 Čas čtení 0:40 Žebříček platů: Koukni, ve kterých oborech se bere nejméně Žebříček platů: Koukni, ve kterých oborech se bere nejméně

„Budeme se to snažit udělat co nejrychleji. Těch prodejen je velké množství, takže si nemyslím, že to bude úplně přes noc. Na druhou stranu u té systémové změny se snažíme, aby v podstatě přes noc proběhla. Tak jako se nám to podařilo, když jsme spojovali síť Euronics a Datart před šesti lety,“ řekl Seznam Zprávám předseda představenstva HP Tronic Daniel Večeřa.

HP Tronic kromě Datartu vlastní také společnost ETA, značky Kasa.cz, Proton nebo Euronics. V současné době se čeká na rozhodnutí slovenských úřadů. 

Electro World provozuje v Česku celkem 40 kamenných prodejen, z toho šest v hlavním městě. Řetězec původně vlastnila britská skupina Dixons, od níž ho v roce 2014 odkoupila skupina Nay. 

22. dubna 2024 16:54 Čas čtení 1:07 Otřesný případ v Hluboké. Děti žily v bídných podmínkách v chatě, myly se v potoce a neznaly čištění zubů Otřesný případ v Hluboké. Děti žily v bídných podmínkách v chatě, myly se v potoce a neznaly čištění zubů
Domů
Sdílet
Diskuse