Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
25. dubna 2024 11:29
Čas čtení 0:41

Opilí policisté, kteří před klubem napadli dívku, byli obviněni. Co jim hrozí?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Opilí policisté, kteří před klubem napadli dívku, byli obviněni. Co jim hrozí?
Zdroj: Wikimedia Commons/Jiří Zelenka

K incidentu došlo v únoru na pražském Smíchově. Napadené dívce zlomili nohu, podle svědků zaútočili na celkem sedm lidí.

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) zahájila trestní stíhání dvou policistů. Jedná se o muže a ženu. Policista, který je kromě výtržnictví obviněn i z ublížení na zdraví, byl postaven mimo službu, jeho partnerka a spolupachatelka však stále do práce chodí. Oba policisté útočili opilí, muži naměřili přes dvě a půl promile, policistce poté přes jedno a půl promile.

Dívka, kterou napadli, musela kvůli zranění na operaci a doba jejího léčení přesáhla šest týdnů. To je zásadním ukazatelem, že došlo k těžkému ublížení na zdraví. Podle serveru Novinky.cz tak mohli vyšetřovatelé GIBS policistu obvinit i z úmyslného ublížení na zdraví a způsobení těžké újmy.

Muži tak hrozí až osm let za mřížemi, jeho partnerka obviněná z „výtržnictví spáchaného dílem samostatně, dílem ve spolupachatelství“ by do vězení mohla jít až na dva roky. 

Zpět
Sdílet
Diskuse