Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
25. dubna 2024 12:36
Čas čtení 0:41

Na Hradě prý byla špatná akustika. ANO se vyjádřilo ke schůzi s prezidentem

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na Hradě prý byla špatná akustika. ANO se vyjádřilo ke schůzi s prezidentem
Zdroj: Tisková konference ANO

V době konání schůze se hnutí proti zvyšování věku odchodu do důchodů nijak neohradilo. Potvrdil to záznam schůze, který zveřejnila prezidentská kancelář. Nyní přišlo ANO s novým vysvětlením situace.

„Ani neslyšela, co se prezentuje,“ uvedla ve středu večer v pořaduUdálosti, komentáře na České televizi poslankyně hnutí ANO Margita Balaštíková. Rozdílnou interpretaci tak vysvětlila špatnou akustikou na Hradě. Samotní účastníci schůze Alena Schillerová a Karel Havlíček si prý sami stěžovali na „velmi špatný přenos zvuku“.

Samotné zveřejnění zápisu vyvolalo rozhořčení především u zmíněného poslance Karla Havlíčka. „Nezažil jsem za posledních 30 let to, že by někdo vydal zápis za oficiální, když to neodsouhlasí druhá strana. Čili na mě to dělá dojem, že to byla bouda,“ upozornil. O zápis se zajímala především média, a to na základě zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. Takzvaná „stošestka“ totiž garantuje přístup fyzickým i právnickým osobám k informacím drženým státem.

Domů
Sdílet
Diskuse