Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
3. května 2024 v 14:32
Čas čtení 0:40

Skončil dříve, než vůbec začal. Pavel Tuleja ministrem nebude, vzdal se nominace

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Skončil dříve, než vůbec začal. Pavel Tuleja ministrem nebude, vzdal se nominace
Zdroj: Profimedia

Kandidát TOP 09 na post ministra pro vědu, výzkum a inovace Pavel Tuleja se v pátek vzdal nominace.

Tuleja měl na postu vystřídat Helenu Langšádlovou, nakonec se tak nestane. „V posledních dnech vyšlo najevo několik mých selhání, kterých jsem si sice nebyl vědom, ale které nechci a nemohu relativizovat,“ uvedl v prohlášení.

Jak informovaly Seznam Zprávy, někdejší rektor Slezské univerzity v Opavě je v podezření, že si své akademické hodnocení vylepšoval publikováním v pochybných časopisech, které na vědě parazitují. Tři texty, které napsal, vyšly v periodikách ze seznamu možných predátorských časopisů, které v minulosti sestavil knihovník University of Colorado Jeffrey Beall.

„Rozhodnutí Pavla Tuleji vítám. Vždy jsem říkal, že pokud existují ve věci jmenování člena vlády pochybnosti, musejí byt vyjasněny, aby nezatěžovaly výkon funkce. Pochybnosti o etice vědecké práce a nutnost dalšího vysvětlování by byly zatěžující zvláště pro ministra, který se má věnovat vědě a výzkumu. Věřím, že TOP 09 navrhne v nejbližší době nového kandidáta,“ okomentoval rozhodnutí Tuleji premiér Petr Fiala (ODS).

Domů
Sdílet
Diskuse