Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
4. května 2024 8:43
Čas čtení 1:54

Hledáš bydlení? Stát se zbavuje nepotřebného majetku, v nabídce jsou bývalá kasárna, minidomek i úřad práce

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
 Hledáš bydlení? Stát se zbavuje nepotřebného majetku, v nabídce jsou bývalá kasárna, minidomek i úřad práce
Zdroj: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) na svém webu pravidelně zveřejňuje seznam nemovitostí, které jsou k mání prostřednictvím aukce.

Koupě domu ze státního majetku vyjde mnohdy velmi výhodně a při současné krizi bydlení se může jednat o skvělou investici. V nabídce je však také řada nemovitostí, které moderním představám o kvalitním bydlení příliš neodpovídají. V seznamu najdeme kromě samotných domů i spoustu unikátností, jako jsou například bývalé vojenské bunkry

Plně „vybavený“ dům v Trstěnicích

Naprostou lahůdkou mezi nabízenými nemovitostmi je částečně zděný jednopodlažní rodinný dům v Trstěnicích u Litomyšle, jehož minimální cena činí 1 044 000 korun. Součástí aukce jsou všechny součásti a příslušenství, včetně historicky vyhlížející letní kuchyně. Pokud tě láká bydlení jako z doby Marie Terezie, je tato nabídka přímo pro tebe. 

Dům Dům Dům
Zobrazit galerii
(3)

Útulná chatka ve Strakonicích 

Ať už hledáš útěk z rušného velkoměsta, nebo se jen ohlížíš po nějaké chatce na víkendové lenošení, je pro tebe jako dělaná nabídka chatky ve strakonické zahrádkářské kolonii. Za milion korun dostaneš jednopodlažní domek s vrtanou studnou, zahradním altánem, suchým záchodem a okolní zahradou. Součástí stavby je také sklep a vybudované obytné podkroví. Na luxusu však chatce ubírá absence pitné vody a splachovacího záchodu. 

Chata Chata
Zobrazit galerii
(2)

Bydlení v bývalém úřadu práce 

 

K mání je také stavební pozemek nedaleko centra Českého Těšína, jehož součástí je dvoupodlažní budova, jež dříve sloužila jako sídlo úřadu práce. Budova vznikla mezi lety 1906–1907, jejím původním účelem bylo bydlení. V přízemí se v minulosti nacházela také prodejna smíšeného zboží. Součástí objektu je také sklep a stavebně-technicky upravené podkroví. Vyvolávací cena činí 7 500 000 korun. 

Dům Dům Dům
Zobrazit galerii
(3)
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse