Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
5. května 2024 13:03
Čas čtení 0:42

Plastika v pražském metru projde proměnou. „Je lživá,“ napsal Pirát Zdeněk Hřib

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Plastika v pražském metru projde proměnou. „Je lživá,“ napsal Pirát Zdeněk Hřib
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k užití

Nápis „Moskva–Praha“ ve vestibulu stanice metra Anděl dostane novou podobu. Oznámil to náměstek pražského primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti), podle něhož je plastika lživá.

„Tahle plastika je lživá, proto jí dáme novou podobu!“ napsal na svém Instagramu Hřib s tím, že přátelství mezi Prahou a Moskvou, které nápis označuje, bylo jen vymyšlenou propagandou.

Hřib, který mezi lety 2018–2023 zastával funkci pražského primátora, se na pondělním zasedání městské rady chystá navrhnout, aby byla podoba díla prostřednictvím výtvarné soutěže upravena nebo zasazena do nových souvislostí.

Důvodem je chování Sovětského svazu vůči Československu a současné chování Ruska vůči Ukrajině. Do doby, než se tak stane, bude u plastiky umístěna vysvětlující cedule. 

24. dubna 2024 13:53 Čas čtení 0:40 V nové české hře se projedeš pražským metrem. Stojí za ní sólo vývojář V nové české hře se projedeš pražským metrem. Stojí za ní sólo vývojář

Stanice byla otevřena v roce 1985 pod názvem Moskevská a na její výstavbě se podíleli sovětští inženýři. Jejich českoslovenští kolegové zase pracovali na výstavbě stanice moskevského metra Pražská. V roce 1990 byla stanice přejmenována na Anděl a v současnosti je jednou z nejvytíženějších stanic v Praze. 

Zpět
Sdílet
Diskuse