Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
5. května 2024 16:20
Čas čtení 0:44

Do Česka dorazily bouřky. Meteorologové varují před krupobitím i silným větrem

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Česka dorazily bouřky. Meteorologové varují před krupobitím i silným větrem
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Na severu Moravy a ve východních Čechách se v neděli odpoledne objevily první bouřky. Doprovázet je může krupobití i silné nárazy větru.

„První bouřky se vyvíjí na severu Moravy a ve východních Čechách. Dostupné energie je dost a vývoj bude pokračovat i nadále. V oblasti Vysočiny bude komplikovanější kvůli vysoké oblačnosti, pomáhat bude ale konvergence proudění,“ uvedl na X Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Odborníci neočekávají bouřky na celém českém území, v místech jejich výskytu se však mohou objevit menší kroupy či nárazy větru. 

Ještě v sobotu večer se bouřky v Česku objevovaly jen výjimečně, zejména na Moravě a ve východních Čechách. „Dnes by mohla být situace rozdílná. V Čechách by mohly vznikat odpoledne na výrazné konvergenci, tedy sbíhavosti proudění,“ uvedl ČHMÚ na X s tím, že nejvíce bouřek by se mohlo objevit v pásu od jižních Čech přes Vysočinu až do východních Čech a na severozápad Moravy. Během odpoledne se ale mohou bouřky objevit i ve středních a severních Čechách. 

5. května 2024 11:05 Čas čtení 0:55 Předpověď počasí na příští týden: Mrazům je konec, pořádně ale zaprší. Kolik bude stupňů? Předpověď počasí na příští týden: Mrazům je konec, pořádně ale zaprší. Kolik bude stupňů?
Zpět
Sdílet
Diskuse