Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
6. května 2024 12:00
Čas čtení 0:44

Výstraha před silnými bouřkami. Hrozí vítr, rozvodnění menších toků i kroupy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Výstraha před silnými bouřkami. Hrozí vítr, rozvodnění menších toků i kroupy
Zdroj: Unsplash/Josep Castells/volně k užití

V pondělí odpoledne se začnou vytvářet bouřky nejprve v jihozápadních Čechách, později i v oblasti Českomoravské vrchoviny. Na východ Moravy a Slezska dorazí až k večeru.

„Bouřky budou postupovat relativně pomalu k východu, může v nich spadnout kolem 30 mm za krátký čas. V celkovém úhrnu do zítřejšího rána není vyloučeno v kombinaci s nočním deštěm ojediněle i přes 50 mm srážek,“ informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na X.

5. května 2024 15:41 Čas čtení 0:34 Zemřela slavná česká herečka Simona Postlerová, bylo jí 59 let Zemřela slavná česká herečka Simona Postlerová, bylo jí 59 let

V bouřkách se objeví také nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině a ojediněle i kroupy do dvou centimetrů. Nejsilnější bouřky meteorologové očekávají zejména v oblasti Českomoravské vrchoviny. Všechna území ovlivněna výstrahou mapuje ČHMÚ na svém webu.

„Později odpoledne a večer k nám pravděpodobně ještě postoupí linie slábnoucích bouřek z Bavorska, která částečně ovlivní jih našeho území, zejména nárazy větru kolem 20 m/s (70 km/h) a dalšími, spíš už trvalejšími srážkami,“ doplnil ČHMÚ. Lokálně se může vyskytnout přívalový déšť se zatopením podchodů, podjezdů, sklepů a níže položených míst a rozvodnění malých toků. 

Domů
Sdílet
Diskuse