Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
refresher team
17. května 2024 v 10:24
Čas čtení 0:29

O další léčbě Fica v pondělí rozhodne lékařské konzilium. Zvažován bude převoz

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
O další léčbě Fica v pondělí rozhodne lékařské konzilium. Zvažován bude převoz
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Lékařské konzilium by v pondělí mělo rozhodnout o další léčbě postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica, který po středečním atentátu podstoupil ve fakultní nemocnici v Banské Bystrici pětihodinovou operaci, a o jeho možném převozu do Bratislavy.

„Podle posledních informací bude v pondělí zasedat lékařské konzilium, které poté rozhodne o tom, zda bude nadále léčen, pokud bude všechno v pořádku, v Banské Bystrici, nebo se bude uvažovat o převozu blíže k místu jeho bydliště,“ uvedl zvolený prezident Peter Pellegrini listu Pravda.

16. května 2024 v 12:15 Čas čtení 0:29 Slovenská média o atentátu na Fica: Útočník je na svůj čin hrdý. Hrozí mu doživotí Slovenská média o atentátu na Fica: Útočník je na svůj čin hrdý. Hrozí mu doživotí

Pellegrini ve čtvrtek navštívil Fica v nemocnici. Podle jeho slov pro TA3 postřelený premiér apeloval na to, aby se politici snažili klidnit situaci, aby k ničemu podobnému znova nedošlo. Ve čtvrtek pak slovenská média informovala, že je Fico ve stabilizovaném, byť stále vážném stavu.

Slovenské úřady dnes o zdravotním stavu postřeleného premiéra zatím neinformovaly. Tyto informace médiím dosud poskytovali především politici, zejména ministr obrany Robert Kaliňák, který je blízkým spolupracovníkem Fica v jeho straně Smer-SD a jedním ze čtyř vicepremiérů.

Domů
Sdílet
Diskuse