Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
17. května 2024 v 13:03
Čas čtení 0:21

Muž ve Francii se snažil zapálit synagogu. Policie ho zastřelila

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Muž ve Francii se snažil zapálit synagogu. Policie ho zastřelila
Zdroj: Wikimedia Commons / volně k užití

Policie ve francouzském městě Rouen v pátek ráno zastřelila muže, který se snažil podpálit synagogu. Pokoušel se na policisty zaútočit nožem, jako zbraň měl také železnou tyč.

„Policisté v Rouenu brzy ráno zneškodnili osobu, která se zjevně snažila podpálit městskou synagogu. Gratuluji jim k jejich rychlé reakci a odvaze,“ uvedl na síti X francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin.

17. května 2024 v 10:24 Čas čtení 0:29 O další léčbě Fica v pondělí rozhodne lékařské konzilium. Zvažován bude převoz O další léčbě Fica v pondělí rozhodne lékařské konzilium. Zvažován bude převoz

Na místo strážníci vyrazili kvůli ohlášenému dýmu v blízkosti synagogy, jak sdělil AFP policejní zdroj. Muž byl podle něj vyzbrojen nožem a se železnou tyčí mířil k policistům, kteří po něm vystřelili. Muž zemřel.

Ve Francii, kde žije početná židovská a muslimská komunita, se po vypuknutí konfliktu mezi Izraelem a hnutím Hamás v Pásmu Gazy výrazně zvýšil počet antisemitských činů.  

Domů
Sdílet
Diskuse