Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
18. května 2024 v 10:16
Čas čtení 0:48

FOTO: Aktivisté se přilepili k dráze letiště v Mnichově. Nesouhlasí s klimatickou politikou Německa

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
FOTO: Aktivisté se přilepili k dráze letiště v Mnichově. Nesouhlasí s klimatickou politikou Německa
Zdroj: Unsplash/Kevin Woblick/volně k užití (ilustrační foto)

Několik z nich bylo zatčeno poté, co se přilepili k asfaltu.

„Letiště je z bezpečnostních důvodů uzavřeno, protože klimatičtí aktivisté se přilepili na pojezdové dráhy,“ uvedl dle serveru DW mluvčí. V sobotu ráno tak na německém letišti museli zasahovat policisté. Obsadili ho protestující z hnutí Letzte Generation, kterým vadí především místní klimatická politika. Některé lety musely být zrušeny, jiné odkloněny na ostatní letiště.

Na sociální síti zveřejnilo hnutí i fotografie protestujících. „Celkem šest lidí sedí ve dvou skupinách na různých místech mnichovského letiště,“ stojí na sociální síti X. Policie sdělila, že osm demonstrantů nakonec zatkla.

Hnutí Letzte Generation si dnešní den nevybralo náhodně. V Německu totiž začíná jedno z nejrušnějších cestovních období, začínají totiž Svatodušní svátky. Letiště očekávalo, že od pátku do neděle odbaví nejméně 350 tisíc cestujících.

23. července 2024 v 13:00 Čas čtení 4:42 „Hledám mladého muže, který by chtěl být sněden.“ Německý kanibal si našel oběť na internetu, přihlásila se dobrovolně „Hledám mladého muže, který by chtěl být sněden.“ Německý kanibal si našel oběť na internetu, přihlásila se dobrovolně

„Problémem je vláda, ne naše dovolená,“ stálo na jedné z cedulí, kterou nesli protestující. V minulosti již organizovali několik podobných protestů na dalších letištích po celém Německu.

Domů
Sdílet
Diskuse