Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
18. května 2024 v 17:08
Čas čtení 0:34

Ficův zdravotní stav: Toto zranění je extrémně bolestivé, řekl Kaliňák

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Robert Kaliňák tvrdí, že slovenský premiér je ve stabilizovaném stavu a komunikuje.

Slovenský ministr obrany a místopředseda vlády Robert Kaliňák informoval, že zranění, která Robert Fico utrpěl po atentátu, jsou velmi bolestivá. Premiér nicméně komunikuje v rámci možností, uvedl Kaliňák v rozhovoru pro TA3.

„Toto zranění je nesmírně bolestivé a neznám mnoho lidí, kteří by byli tak silní jako on. Pokud to někdo zvládne, je extrémně fyzicky připraven. Všechna jeho cvičení a důraz na fyzickou připravenost měly obrovský význam při reakci na toto zranění, což mi potvrdili všichni lékaři. Všichni lékaři mi řekli, že je to velmi důležité,“ tvrdí v rozhovoru.

Ministr však očekává, že po střelbě přijdou zdravotní komplikace. Dodal, že Fico je na ARO a je pod stálým dohledem lékařů a zdravotnického personálu.

Jeho zdravotní stav je stále vážný

Slovenská ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková informovala, že zdravotní stav Roberta Fica je stále vážný, přestože je ve stabilizovaném stavu. K pozitivní prognóze však přispěla páteční operace. 

kaliňák
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domů
Sdílet
Diskuse