Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
21. května 2024 v 17:15
Čas čtení 0:15

Rekordně stoupá počet nehod motorkářů. Má to dvě hlavní příčiny

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Rekordně stoupá počet nehod motorkářů. Má to dvě hlavní příčiny
Zdroj: Policie ČR

Nehodovost motocyklistů na českých silnicích se oproti loňskému roku zvýšila téměř na dvojnásobek. Policie řidičům doporučuje přihlásit se do kurzů.

K haváriím nejčastěji dochází kvůli jízdě na červenou nebo nedání přednosti v jízdě. Rozhodujícím faktorem je také rychlost.

Policie začínajícím motorkářům radí přihlásit se do kurzu, kde se naučí, jak stroj zvládnout. Řidiči automobilů by zase měli umět takzvané krizové brzdění.

V loňském roce řešila policie v období od ledna do dubna 380 nehod motorkářů, letos počet za stejné období vystoupal na 676 nehod.

21. května 2024 v 14:34 Čas čtení 0:23 AKTUÁLNĚ: Nad Českem se stahují mračna. Meteorologové varují před silnými bouřkami AKTUÁLNĚ: Nad Českem se stahují mračna. Meteorologové varují před silnými bouřkami
Domů
Sdílet
Diskuse