Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
21. května 2024 v 14:34
Čas čtení 0:23

AKTUÁLNĚ: Nad Českem se stahují mračna. Meteorologové varují před silnými bouřkami

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
AKTUÁLNĚ: Nad Českem se stahují mračna. Meteorologové varují před silnými bouřkami
Zdroj: Pexels/Tsvetoslav Hristov/volně k užití

Meteorologové varují před silnými bouřkami na jihozápadě Čech. Ty se mohou vyskytnout v odpoledních, večerních a nočních hodinách v souvislosti s tlakovou níží postupující z Alp. Postupně se rozšíří po celém území.

Bouřky bude doprovázet přívalový déšť s úhrny i přes 30 mililitrů za hodinu. Objevit se mohou i kroupy. V kombinaci s deštěm, do kterého budou bouřky přecházet, může lokálně napršet i kolem 50 milimetrů srážek.

21. května 2024 v 9:38 Čas čtení 0:39 Apartmány u moře stojí méně než garsonka v Praze. Podívej se, jaké byty si můžeš dovolit Apartmány u moře stojí méně než garsonka v Praze. Podívej se, jaké byty si můžeš dovolit

Přívalový déšť může dle varování odborníků zatopit podchody, podjezdy, sklepy a níže položená místa, dojít může i k rozvodnění malých toků. Hrozí také škody větrem, zejména v důsledku lámání větví stromů. Nebezpečné mohou být menší kroupy a blesky.

Domů
Sdílet
Diskuse