Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
24. května 2024 v 13:26
Čas čtení 0:29

V Papui Nové Guineji mohlo zemřít přes 100 lidí při sesuvech půdy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Na svém webu to uvedla australská stanice ABC.

Sesuv půdy nastal v odlehlé vsi Kaokalam v provincii Enga kolem třetí hodiny ranní. Ta se nachází asi 600 kilometrů severozápadně od hlavního města Port Moresby. Těla lidí nyní vyprošťují vesničané. Úřady zatím číslo mrtvých či zraněných nepotvrdily.

24. května 2024 v 10:16 Čas čtení 0:25 Neštěstí v oblíbené letní destinaci. Zřícení terasy si vyžádalo čtyři oběti, další lidé jsou zraněni Neštěstí v oblíbené letní destinaci. Zřícení terasy si vyžádalo čtyři oběti, další lidé jsou zraněni

Elizabeth Laruma, předsedkyně sdružení Porgera Women in Business Association, uvedla, že domy byly srovnány se zemí, když se sesunul svah nedaleké hory. Dle ní se propadla celá vesnice.

Správa provincie Enga uvedla, že sestavila krizový tým, který provede rychlé vyhodnocení dopadů škod. Zároveň vyzvala místní zdravotnická zařízení a nevládní organizace, aby byly v pohotovosti a pomáhaly při obnově a pomoci. Tamější premiér James Marape vyjádřil upřímnou soustrast rodinám těch, kteří přišli o život.

Stanice ABC zveřejnila video, které následky sesuvu zachycuje. Pustit si ho můžeš tady

Domů
Sdílet
Diskuse