Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna-Marie Hanzlíková
2. června 2024 v 16:18
Čas čtení 0:42

Špinavé plenky a výkaly. KLDR poslala na Jižní Koreu stovky balónů plných odpadků

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Špinavé plenky a výkaly. KLDR poslala na Jižní Koreu stovky balónů plných odpadků
Zdroj: Korean Central News Agency/Korea News Service/AP

KLDR posílá na Jižní Koreu balóny, které jsou plné odpadků. Videa se šíří na sítích.

O první várce 260 balónů informovalo britské BBC už minulý týden, první z nich se objevily v úterý. Další várka pak přišla v noci ze soboty na neděli. Měly být naplněny hlavně smrdutými odpadky. Na sociálních sítích se objevily fotky, podle kterých Severokorejci naplnili balóny třeba toaletním papírem, plínkami, baterkami, nedopalky a zřejmě i výkaly.

5. května 2024 v 8:37 Čas čtení 0:26 VIDEO: Propagandistický hit Kim Čong-una trenduje na TikToku. Gen Z tančí do chytlavé melodie VIDEO: Propagandistický hit Kim Čong-una trenduje na TikToku. Gen Z tančí do chytlavé melodie

Že balóny posílá skutečně Severní Korea, potvrdila již ve středu sestra Kim Čong-una. Podle ní tak země reaguje na nedávné akce aktivistů z Jižní Koreje, kteří do země dostali z nebe padající letáky s kritikou tamní vlády nebo flashky s k-popovými videi, píše Al Jazeera.

Praktiky s letáky nebo balóny nejsou na Korejském poloostrově ničím novým. Podobné praktiky studené války země využívají už od padesátých let.

Jižní Korea dostala v nejnovější várce až sedm set balónů, odhaduje stanice Sky News. Píše také, že jihokorejští představitelé právě jednají o odvetě. Odhadují, že zvolí taktiku, kdy z velkých reproduktorů budou vysílat informace kritické vůči severokorejskému režimu, upozorňovat na porušování lidských práv nebo pouštět zmiňované k-pop písně.

Jak balóny plné odpadků vypadají, se můžeš podívat ve videu níže.

Domů
Sdílet
Diskuse