Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
4. června 2024 v 10:46
Čas čtení 0:29

Vysoká škola ruší bakalářské práce i ústní zkoušení u státnic. Tohle je nahradí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Vysoká škola ruší bakalářské práce i ústní zkoušení u státnic. Tohle je nahradí
Zdroj: Unsplash/Element5 Digital

Vysoká škola ekonomie a managementu (VŠEM) místo tradičních prací zavede prakticky orientované bakalářské projekty a odbornou diskuzi o nich. Vedení instituce chce memorování nahradit praxí.

Jako první škola v Česku tak začíná realizovat zásadní změnu ve vysokoškolském profesním vzdělávání, kterou nedávno schválil Národní akreditační úřad pro vysoké školství (NAÚ).

4. června 2024 v 8:00 Čas čtení 3:37 Zakazuje nám tuzemák a rozhodují nikým nevolení úředníci. Toto jsou nejčastější otázky a mýty o EU Zakazuje nám tuzemák a rozhodují nikým nevolení úředníci. Toto jsou nejčastější otázky a mýty o EU

Novinky platí pro nově nastupující studenty v nadcházejícím akademickém roce. Stávající studenti se mohou rozhodnout, zda zůstanou u své původní struktury studia, nebo se také vydají novou cestou bakalářského projektu.

„Bakalářský projekt studenti zaměří přímo na to, čemu se věnují, kde absolvovali odbornou praxi nebo na oblasti, kterým se věnovat chtějí,“ řekl prorektor VŠEM Dan Šťastný.

„Žádné ústní zkoušení předem memorovaných znalostí, žádné potítko. Diskuze nad bakalářským projektem bude přirozeným způsobem ověření toho, co se studenti na VŠEM naučili a v praxi vyzkoušeli,“ dodal prorektor VŠEM Bohumil Kartous.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vysoká škola VŠEM (@studium_vsem)

Domů
Sdílet
Diskuse