Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
7. června 2024 v 16:52
Čas čtení 1:02

Je nejvyšší čas začít hledat letní brigádu. Tohle je přehled nejvíc nabízených pozic

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Je nejvyšší čas začít hledat letní brigádu. Tohle je přehled nejvíc nabízených pozic
Zdroj: Pixabay/volně k použití

Přichází léto a s ním také nejvyšší čas na hledání letní brigády. Na pracovním portálu Práce.cz je momentálně zveřejněných více než 2000 nabídek. Nečekej a vyber si tu svou.

„Mnoho studentů a studentek s hledáním letní brigády čeká, až skončí školní rok. A to již mohou být nejlepší místa obsazená. Vyplatí se tedy vybírat již v první polovině června,“ doporučuje Tomáš Pavlíček z portálu Prace.cz.

7. června 2024 v 9:10 Čas čtení 2:38 Toto je deset nejvlivnějších žen Česka Toto je deset nejvlivnějších žen Česka

Firmy nejvíce hledají pracovníky a pracovnice v oblasti prodeje, obchodu a administrativy, ale i gastronomie, ve výrobě a na stavbách. Brigádníky a brigádnice však spíš lákají méně náročné pozice, jako je řidič*ka, kurýr*ka, delegát*ka cestovní kanceláře či recepční.

„Letos mají brigádníci největší šanci získat práci na pozicích prodavač, pokladní, administrativní pracovník a dělník. Následují pozice v gastronomii: číšník/servírka a kuchař, hodně poptávaná je i pozice zaměstnance provozu restaurace či pomocná síla do kuchyně, což koresponduje s růstem nabídky gastronomických služeb v turisticky exponovaných lokalitách,“ říká Tomáš Pavlíček z portálu Prace.cz.

„Velký zájem zaměstnavatelů je také o řidiče a skladníky/manipulanty. Práce v logistice a skladech je hodně celý rok, nyní zde firmy potřebují vykrýt činnosti svých kmenových zaměstnanců, kteří budou čerpat dovolenou. Žádaní jsou také pracovníci ostrahy ze stejných důvodů, léto je navíc hlavní sezónou hudebních festivalů a dalších velkých kulturních či sportovních akcí, kde jsou právě pracovníci ostrahy potřeba,“ dodává.

7. června 2024 v 10:54 Čas čtení 0:38 Každý pátý Slovák pochybuje o tom, že je Země kulatá. Jak jsou na tom Češi? Každý pátý Slovák pochybuje o tom, že je Země kulatá. Jak jsou na tom Češi?

Brigádnické platy se dle portálu Platy.cz v průměru pohybují od 150 do 215 korun za hodinu. Nejméně si v průměru vydělá pomocná síla v kuchyni, nejvíc naopak kurýři a kurýrky. 

Nejvíce brigádnických nabídek je z Prahy (40 procent), Jihomoravského kraje (14 procent) a Středočeského kraje (11 procent). Dále pak následují kraje Moravskoslezský (6 procent), Plzeňský (4 procenta), Jihočeský (4 procenta) a Královéhradecký (3 procenta). Ostatní kraje mají pod tři procenta, nejméně pak kraj Karlovarský (jedno procento).

Domů
Sdílet
Diskuse