Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
11. června 2024 v 7:05
Čas čtení 2:23

Bunkr, sekera i CD Jitky Válkové. Stát se zbavuje nepotřebného majetku, věci od něj koupíš za hubičku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Bunkr, sekera i CD Jitky Válkové. Stát se zbavuje nepotřebného majetku, věci od něj koupíš za hubičku
Zdroj: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) na svém webu pravidelně zveřejňuje seznam věcí, které jsou k mání v aukci. Patří mezi ně různé nemovitosti, dopravní prostředky či elektronika. Výjimkou však nejsou ani poněkud bizarnější věci.

Již dříve jsme tě informovali o tom, že stát se formou aukce zbavuje spousty nepotřebných nemovitostí, které mohou lidem po rekonstrukci posloužit jako nové bydlení. Psali jsme také o tom, že v nabídce státu nechybí ani použitý nábytek.

9. června 2024 v 11:00 Čas čtení 0:15 KVÍZ: Čeština jako jeden z nejtěžších jazyků? Zkus, jestli zvládneš tyto chytáky KVÍZ: Čeština jako jeden z nejtěžších jazyků? Zkus, jestli zvládneš tyto chytáky

Nyní ti přinášíme přehled o něco bizarnějších věcí, na které lze na stránkách úřadu narazit. 

USB flashka s pohnutou minulostí

USB flash disky se dnes v obchodech prodávají za pár korun. Jinak tomu není ani na webu ÚZSVM, kde jeden takový najdeš za pouhých 80 korun. U položky nechybí ani popis jejího pohnutého příběhu, státu totiž propadla na základě soudního rozhodnutí. O koupi však uvažuj, pouze pokud bydlíš v Olomouci a okolí. Předání je totiž možné pouze v budově místního krajského policejního ředitelství. 

USB Flash Disk
Zdroj: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Stojan na zbraně 

Svého majetku se zbavuje také celní správa. Aktuálně má v nabídce například dřevěný držák na zbraně o rozměrech 10 × 11 centimetrů, s délkou 96 centimetrů a rokem pořízení 2007. Úřad na svých stránkách upozorňuje, že věc je opotřebovaná, a proto doporučuje před její koupí dorazit na pražské Generální ředitelství cel na její osobní prohlídku. Ta pravděpodobně nebude nutná, neboť tento výtvor stojí pouhé dvě stovky. 

Stojan
Zdroj: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Bunkr s pozemkem

V nabídce nemovitostí nechybí ani tzv. řopíky, tedy bunkry, které v Československu vznikaly v meziválečném období jako součást opevnění země. Jeden takový se nachází u Znojma a pořídíš ho za 111 200 korun. Součástí prodeje je také okolní pozemek. 

Bunkr
Zdroj: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Děsivě vyhlížející sekera

Pokud hledáš levné vybavení na zahradu, jistě oceníš i tuto černou sekeru, které se stát zbavuje v Náchodě. Stojí pouhých 160 korun, a pokud si nejsi koupí jistý*jistá, můžeš dorazit na její osobní prohlídku. Věc má podle úřadu známky opotřebení.

9. června 2024 v 14:09 Čas čtení 0:45 Babiš naštval frontmana známé české kapely. „Agent Bureš se fotí v našem tričku,“ napsal Babiš naštval frontmana známé české kapely. „Agent Bureš se fotí v našem tričku,“ napsal

Nic o její minulosti nebo o tom, jakým způsobem se do nabídky dostala, však v jejím popisu uvedeno není. I proto raději doporučujeme navštívit některý z hobbymarketů. 

Sekera
Zdroj: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse