Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
11. června 2024 v 10:10
Čas čtení 0:33

Do Evropy přichází tropické dny. Teplota může dosáhnout až 45 stupňů Celsia

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Evropy přichází tropické dny. Teplota může dosáhnout až 45 stupňů Celsia
Zdroj: Freepik/@freepik/volně k užití

Odborníci varují před vlnou veder, která mají v příštích týdnech dorazit do Evropy. Na jihu mohou teploty vystoupat až ke 45 stupňům Celsia, nadprůměrné horko bude i v Česku.

Do Středomoří se již dostal horký vzduch ze severní Afriky, teploty však budou stále stoupat. Dovolenkové destinace před pár dny hlásily zhruba o deset stupňů více, než je pro toto období zvykem. Informoval o tom web TN.cz.

11. června 2024 v 7:05 Čas čtení 2:23 Bunkr, sekera i CD Jitky Válkové. Stát se zbavuje nepotřebného majetku, věci od něj koupíš za hubičku Bunkr, sekera i CD Jitky Válkové. Stát se zbavuje nepotřebného majetku, věci od něj koupíš za hubičku

„Na jihu Španělska budou teploty mezi 40 až 45 stupni Celsia, v Africe a na jihu Portugalska budou silné vlny veder,“ řekl hlavní meteorolog z British Weather Service Jim Daley pro deník Expess.

Na začátku příštího týdne má již být ve španělském Madridu 32 stupňů, v italském Římě 31 stupňů a v řeckých Athénách dokonce 36 stupňů. Teploty budou stoupat celý týden, v neděli 23. má teploměr v turecké Ankaře vystoupat na 35 stupňů, na Kypru dokonce až na 39 stupňů.

Češi a Češky se prvního tropického dne dočkají nejspíše v neděli 16. června, kdy teploty přesáhnou 30 stupňů a ani v následujících dnech neklesnou.

Domů
Sdílet
Diskuse