Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
15. června 2024 v 7:51
Čas čtení 0:44

„Radši kuřte trávu,“ radí policie fanouškům Anglie. Na Euru jim budou čepovat schválně slabší pivo

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
„Radši kuřte trávu,“ radí policie fanouškům Anglie. Na Euru jim budou čepovat schválně slabší pivo
Zdroj: Unsplash / Habib Ayoade

Angličtí fanoušci zuří, při úvodním zápase na letošním Euru totiž nebudou moci ochutnat pravé německé pivo.

Euro 2024 bylo včerejším zápasem pořadatelského Německa se Skotskem oficiálně zahájeno, jedna pikantní a pro některé fanoušky jistě smutná zpráva ale prolétla éterem ještě před samotným začátkem.

14. června 2024 v 8:00 Čas čtení 2:21 EURO 2024: Kdo reprezentuje Česko? Seznam se s jednotlivými hráči EURO 2024: Kdo reprezentuje Česko? Seznam se s jednotlivými hráči

Kvůli zvýšené bezpečnosti tamější policie totiž vyhodnotila zápas Anglie se Srbskem jako rizikový a rozhodla, že britským fanouškům se bude na stadionu čepovat slabší pivo. Snaha je tak fanoušky z Anglie krotit alespoň touto cestou, přičemž podle britského The Sun tiskový mluvčí policie Stephan Knipp poradil těm, kterých se to týká, aby raději „kouřili trávu“.

Nutno dodat, že Angličané mají při fotbalových zájezdech do ciziny jednu z nejhorších pověstí, hodnocení německé policie tak může být namístě. V britských médiích se naopak mluví o diskriminaci.

12. června 2024 v 9:29 Čas čtení 0:44 S kým a kdy hrají Češi na EURU? První zápas bude zkouška ohněm S kým a kdy hrají Češi na EURU? První zápas bude zkouška ohněm

Každopádně české fanoušky naštěstí žádný takový postih nečeká, a tak si už 18. června budou moci v Lipsku všichni užít plnou sílu i chuť německého piva na zápase mezi Českem a Portugalskem.

Domů
Sdílet
Diskuse