Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
18. června 2024 v 12:32
Čas čtení 0:44

Tragická smrt Čechů ve Francii. Dva lidé se utopili při jízdě na raftu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tragická smrt Čechů ve Francii. Dva lidé se utopili při jízdě na raftu
Zdroj: Pexels

Dva lidé z Česka zemřeli při jízdě na raftu u obce Aiguilles ve francouzských Alpách. Jedna z obětí přišla o život na místě, druhá zemřela později v nemocnici.

O nehodě informoval server Novinky.cz na základě informací stanice BFM TV. K nehodě došlo v pondělí po půl třetí odpoledne. Oba lidé byli podle médií ve věku okolo šedesáti let. Skupina Čechů sjížděla řeku na dvou raftech, na každém z nich bylo pět lidí. Na jednom z nich zemřeli dva lidé, posádka druhého vyvázla bez zranění.

28. dubna 2024 v 16:21 Čas čtení 0:17 Tragédie v Ostravě: Motorkář zemřel po srážce se dvěma auty Tragédie v Ostravě: Motorkář zemřel po srážce se dvěma auty

Před příjezdem záchranářů poskytli posádkám obou člunů první pomoc nedaleko trénující kajakáři. Záchranáři podle BFM TV na místě nalezli muže, který nedýchal a nebilo mu srdce. Další ženu vytáhli z vody s velmi slabým pulzem, dopravili ji do nemocnice v Briançonu, kde zraněním v 17:30 hodin podlehla. 

Podle místních četníků se malé čluny nemohly přizpůsobit proudu řeky na začátku sezóny. V jižních Alpách se jedná již o čtvrtou nehodu během posledního týdne a půl, důvodem je pravděpodobně silný proud v tamních řekách. Na začátku minulého týdne přišel na stejné řece o život 73letý irský kajakář, v úterý pak byl v řece Durance mezi městy Briançon a Le Villaret nalezen mrtvý anglický kajakář. Vyjížďka na kajaku se stala osudnou také 62letému muži, který zemřel v neděli na řece Gyr poblíž přehrady Vallouise.

Domů
Sdílet
Diskuse