Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Anna-Marie Hanzlíková
19. června 2024 v 18:12
Čas čtení 0:30

V Mekce zemřelo kvůli vedru více než 550 poutníků

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Mekce zemřelo kvůli vedru více než 550 poutníků
Zdroj: Unspalsh/Tasnim Umar /volně k užití

Vedra tam dosahují teplot až přes padesát stupňů Celsia.

Z nejméně 550 mrtvých poutníků jich na 323 pochází z Egypta, jak uvádí s odkazem na agenturu AFP britský Guardian. Takzvaný hadždž je jedním z pěti pilířů islámu, do Mekky by se měl vypravit alespoň jednou za život každý muslim, kterému to finanční a zdravotní situace dovoluje.

19. června 2024 v 8:50 Čas čtení 0:30 Česko zažilo první letošní tropickou noc. Kdy přijde ochlazení? Česko zažilo první letošní tropickou noc. Kdy přijde ochlazení?

Deník Times of India s odkazem na Reuters a saúdskoarabské zdravotníky uvádí, že teploty dosahovaly až 51,8 stupně Celsia.

Všichni zmínění Egypťané s výjimkou jednoho měli podlehnout právě následkům spojeným s vedrem. Zemřelo také nejméně 60 Jordánců. Počty mrtvých budou zřejmě ještě narůstat, Guardian píše už o 577 obětech. Saúdskoarabské úřady už dříve uvedly, že bylo ošetřeno na dva tisíce lidí, počty zemřelých ale neupřesnily. 

Letos se do Mekky vydalo na 1,8 milionu poutníků, z toho 1,6 milionu ze zahraničí.

Domů
Sdílet
Diskuse