Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Vincenc Novák
21. června 2024 v 7:20
Čas čtení 1:13

Jak se orientovat v mobilních tarifech? Neomezená data lze sehnat levněji, někteří platí zbytečně moc

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Jak se orientovat v mobilních tarifech? Neomezená data lze sehnat levněji, někteří platí zbytečně moc
Zdroj: Pixabay/volně k užití

Tři hlavní mobilní operátoři představili tarify s neomezenými daty teprve před pár lety. Rychle se však mezi zákaznictvem staly populárními. Tarify se od sebe cenově liší, někteří lidé přitom data nevyužijí a platí zbytečně moc.

„Tyto tarify nabízejí kromě dat i neomezené volání a SMS zprávy, jsou tak vhodné pro ty nejnáročnější uživatele, kteří za fixní měsíční sazbu chtějí využívat svůj mobil naplno,“ říká Martin Thienel ze společnosti Kalkulátor.cz. Podle něj neomezená data obvykle nenabízejí virtuální mobilní operátoři, ale jen tři hlavní: O2, T-Mobile a Vodafone. 

18. června 2024 v 18:20 Čas čtení 4:31 ANKETA: Na kolik peněz tě vyjde festival? Zeptali jsme se návštěvnictva Rock for People ANKETA: Na kolik peněz tě vyjde festival? Zeptali jsme se návštěvnictva Rock for People

Ceny u jednotlivých operátorů jsou podobné, lze však nalézt určité rozdíly. Nabídky se od sebe liší například rychlostí internetu nebo dalšími doplňkovými službami, třeba možností pořídit si k tarifu telefon za výhodnější cenu. 

Například O2 nabízí neomezený tarif s rychlostí 10 Mb/s za 949 korun. O necelých 20 korun je levnější nabídka operátora T-Mobile, který tarif se stejnou rychlostí nabízí za 930 korun. Nejlevněji vychází neomezený tarif u Vodafonu, který uvedenou rychlost nabízí za 877 korun. Všichni operátoři nabízejí také tarify s rychlejším internetem. Občas můžete narazit na akční slevové nebo i neveřejné nabídky, které cenu vybraného tarifu sníží klidně i o několik stovek.

Druhé místo na pomyslném žebříčku popularity patří tarifům s neomezeným voláním a SMS, které nabízejí kolem 3 až 10 GB mobilních dat. Tyto nabídky jsou vhodné zejména pro lidi, kteří většinu času tráví na domácím či pracovním připojení nebo využívají wi-fi v restauraci či nákupním centru. 

19. června 2024 v 11:11 Čas čtení 1:01 V Česku už brzy otevře třetí pobočka Popeyes V Česku už brzy otevře třetí pobočka Popeyes

„Když se podíváme na hlavní trojici poskytovatelů, O2 dnes nabízí tarif s neomezeným voláním, zprávami a 4 GB dat za 599 Kč, jeho obdoba se 12 GB dat pak vyjde na 749 Kč. Podle zvoleného tarifu si pak můžete vybrat tři nebo pět dní v měsíci, kdy se vám spotřeba dat vůbec nebude počítat. U T-Mobilu vás tarif se 4 GB internetu vyjde na 585 Kč, verze s 10 GB bude stát 720 Kč měsíčně. Vodafone pak nabízí hned tři verze, se 3 GB internetu za 567 Kč, se 6 GB za 657 Kč a s 10 GB za 697 Kč měsíčně,“ popisuje jednotlivé nabídky Martin Thienel. 

Domů
Sdílet
Diskuse