Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
24. června 2024 v 13:34
Čas čtení 0:38

Evropská unie zahájila vyšetřování App Storu. Applu hrozí obří pokuta

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Evropská unie zahájila vyšetřování App Storu. Applu hrozí obří pokuta
Zdroj: BGR

Vyšetřování praktik technologické společnosti zahájila Evropská komise už v březnu, pokud se vina prokáže, čeká na Apple obrovská pokuta.

Podle zjištění Evropské komise porušuje Apple nařízení Evropské unie o digitálních trzích (Digital Markets Act). Jedná se o momentálně přelomový akt, jehož cílem je omezit vliv velkých technologických společností a zajistit rovné podmínky i pro menší konkurenty.

23. června 2024 v 15:32 Čas čtení 0:32 V Polsku měří radary inovativním způsobem. Pokutě už neunikne téměř nikdo V Polsku měří radary inovativním způsobem. Pokutě už neunikne téměř nikdo

Právě nové smluvní požadavky Applu toto neumožňují. Podle Evropské komise brání vývojářům aplikací v přesměrování spotřebitelů na alternativní nabídky. „Domníváme se, že v současné podobě tyto nové podmínky neumožňují vývojářům aplikací svobodně komunikovat s koncovými uživateli a uzavírat s nimi smlouvy,“ uvedla dle ČTK komisařka Margrethe Vestager. Toto vyšetřování je zároveň prvním případem, kdy bylo zaznamenáno jeho porušení.

V souvislosti s vydáním DMA už Apple odložil uvedení tří nových funkcí umělé inteligence, zdůvodnil to nejistotou ohledně regulace. Dnes komise firmu informovala ohledně předběžných zjištění a zahájila dodatečné vyšetřování právě v souvislosti s novým nařízením.

Na vydání konečného rozhodnutí má Evropská komise čas do března příštího roku, pokud se vina prokáže, bude muset Apple zaplatit pokutu ve výši až deseti procent svého celosvětového ročního obratu.

Domů
Sdílet
Diskuse