Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Eva Thonhauserová
23. června 2024 v 15:32
Čas čtení 0:32

V Polsku měří radary inovativním způsobem. Pokutě už neunikne téměř nikdo

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Co se děje: Polsko má nového pomocníka při prosazování dopravních předpisů.

  • Polská společnost Vitronic Machine Vision dodala polské dopravní policii řadu svých nových zařízení s názvem Poliscan, upozorňují Autoviny.
  • Nové kamery zaznamenávají dopravní situaci na silnicích s vysokou účinností a přesností.
  • Zajišťují tak bezchybné zaznamenávání přestupků i v hustém provozu na vybraných polských silnicích.
22. června 2024 v 13:00 Čas čtení 0:07 KVÍZ: Poradíš si s novými otázkami v autoškole? KVÍZ: Poradíš si s novými otázkami v autoškole?

Proč je to důležité: Po polských silnicích jezdí také velké množství Čechů a Češek. Informování o nasazení nových zařízení Poliscan v Polsku může přispět ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu.

Širší souvislosti: Zařízení Poliscan využívají technologii laserového měření. Díky ní mohou dobře vyhodnocovat i rychlá vozidla jedoucí vedle ostatních automobilů. Řidiči novému radaru uniknou pouze v případě, že překročí rychlost 320 km/h. V tomto případě již kamery nedokážou detekovat projíždějící vozidlo.

Zařízení snímají provoz ve všech směrech. Jeden měřicí systém může sledovat několik jízdních pruhů najednou. Speciální kamery detekují provoz a zaznamenávají vozidla jedoucí za nimi.

Domů
Sdílet
Diskuse