Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Karolína Fejtová
25. června 2024 v 13:13
Čas čtení 0:41

Na pražskou elektronickou jízdenku už budeš brzy čekat jen minutu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na pražskou elektronickou jízdenku už budeš brzy čekat jen minutu
Zdroj: Pexels / Cristian Salinas Cisternas/volně k užití

Hlavní město schválilo zkrácení čekání na elektronickou jízdenku na jednu minutu z dosavadních dvou. Odkdy bude změna platit?

Zkrácení lhůty se dočkáš 1. července. Pokud si tedy kupuješ jízdenku prostřednictvím aplikace PID Lítačka, tak už za pár dní na její aktivaci nebudeš muset čekat dvě minuty, ale pouze jednu. Zkrácení se propíše i do jiných partnerských aplikací, jako třeba DoKapsy od ČSOB.

22. června 2024 v 13:00 Čas čtení 0:07 KVÍZ: Poradíš si s novými otázkami v autoškole? KVÍZ: Poradíš si s novými otázkami v autoškole?

„Dlouhá aktivační lhůta totiž nebyla zrovna pohodlná, zvlášť když se člověk chystal někam na poslední chvíli. Jedna minuta umožní koupit si jízdenku před příjezdem vozidla a zároveň bude stále dostatečnou ochranou proti zneužití,“ uvedl Zdeněk Hřib (Piráti), náměstek primátora pro dopravu.

Lhůta má obecně zabránit tomu, aby si cestující jízdenku koupili až ve chvíli, kdy spatří revizora. Dvě minuty byly však podle veřejnosti dlouhé, v jiných českých městech totiž také nejčastěji platí pouze jednominutová prodleva. „Zkrácení aktivační lhůty usnadní jízdu pražskou veřejnou dopravou poctivým cestujícím, kteří pouze spěchají,“ řekl primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda (ODS).

Domů
Sdílet
Diskuse