Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
27. června 2024 v 13:32
Čas čtení 0:58

Skandál okolo rodiny Leoše Mareše. Změnila Praha 2 pravidla kvůli známostem?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Skandál okolo rodiny Leoše Mareše. Změnila Praha 2 pravidla kvůli známostem?
Zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK/Rerych Zdeněk

Přidělování bytů prošlo v Praze 2 změnou. Od února mohou nájemníci městského bytu převést pronájem na svého příbuzného. Informaci přinesl Deník N.

„Mě v tuto chvíli trápí, že bydlení není dostupné. Je to způsob, jak udržet lidi v bytovém prostoru. Dřív jsme lidi vystěhovávali – a mně to nepřijde správné. Nevidím důvod lidi vystěhovávat,“ řekla Deníku N radní Jitka Urbánková, která návrh na radu přinesla.

26. června 2024 v 14:00 Čas čtení 1:12 Řidička zemřela po útoku cyklisty, podle obžalovaného si zranění způsobila jinde. Dcera oběti reagovala Řidička zemřela po útoku cyklisty, podle obžalovaného si zranění způsobila jinde. Dcera oběti reagovala

Shodou okolností se půl roku předtím snažila manželka Leoše Mareše Monika převést nájem bytu v Praze 2, který vydražila v aukci roku 2011, na svou matku Helenu Harabinovou. Bytová komise k požadavku nezaujala žádné stanovisko a radou městské části návrh neprošel. Rodině prodloužili nájem o půl roku bez možnosti dalšího prodloužení, končit jim tedy měl v dubnu tohoto roku.

Poté, co v únoru prošla nová pravidla, rodina mezi prvními podala návrh na převod nájemní smlouvy znovu, který rada už potvrdila. Opozice v tomto postupu vidí problém, protože ani zvažování nového návrhu Marešových, ani projednávání nových pravidel neprošly bytovou komisí. Takový postup je netransparentní. Harabinová užívá byt za základní nájemné, za metr čtvereční bytu o rozloze 54 metrů čtverečních platí 177 korun.

Urbánková před pár dny na funkci radní rezignovala, avšak dál vykonává post zastupitelky. Že by pravidla měnila ve prospěch rodiny moderátora, odmítá. Server Extra.cz nicméně zjistil, že mezi Urbánkovou a Harabinovou údajně panuje blízký přátelský vztah, obě ženy byly totiž vyfoceny spolu na koncertě nikoho jiného než samotného Leoše Mareše. Ten pak pro Extra vydal prohlášení, že o žádném převodu nic neví a záležitost přehodil na svou manželku a tchyni. V podezřelé kauze tak známý moderátor může klidně být zcela nevinně.

Domů
Sdílet
Diskuse