Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Anna Koucká
26. června 2024 v 14:00
Čas čtení 1:12

Řidička zemřela po útoku cyklisty, podle obžalovaného si zranění způsobila jinde. Dcera oběti reagovala

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Řidička zemřela po útoku cyklisty, podle obžalovaného si zranění způsobila jinde. Dcera oběti reagovala
Zdroj: Profimedia

„Zranění, která vedla ke smrti, si Červová způsobila jinde a jiným způsobem,“ řekl v obhajobě u soudu cyklista. Ten měl před dvěma lety údajně napadnout řidičku osobního vozu Markétu Červovu, která o několik dní později zemřela.

Ve středu 26. června proběhl první soud, kterého se účastnil manžel zesnulé Markéty a také obžalovaný cyklista spolu se svým advokátem Vlastimilem Rampulou.

15. května 2024 v 15:10 Čas čtení 1:50 Finalistka Miss popsala tragické detaily smrti maminky. Ženu v centru Prahy zmlátil cyklista Finalistka Miss popsala tragické detaily smrti maminky. Ženu v centru Prahy zmlátil cyklista

Obžalovaným cyklistou je bývalý aktivní fotbalista Václav Socher, který momentálně trénuje mladší žáky a tým B třetiligového klubu Motorlet. Červová podlehla takzvanému Takotsubo syndromu, kde jsou spouštěcím mechanismem silné emocionální zážitky nebo fyzický stresový faktor.


Nelze tak jednoznačně prokázat, zda její úmrtí přímo souvisí s napadením, a soud navrhuje tříletou podmínku s pětiletým odkladem, jelikož se údajně jedná pouze o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. Obžalovaný Socher se pak hájí tím, že si oběť zranění způsobila jinak a jindy a s celým incidentem její smrt nesouvisí. „Zařvaly na mne, ať táhneme do prdele. Ať naše děti chcípnou. Tak jsem je na kole dojel, ale dočkal jsem se jen vztyčeného prostředníčku,“ cituje iDnes obžalovaného.

25. června 2024 v 10:00 Čas čtení 4:29 „Jsem ochotný riskovat,“ říká Jiří Procházka před sobotní bitvou. Conora McGregora se zastal „Jsem ochotný riskovat,“ říká Jiří Procházka před sobotní bitvou. Conora McGregora se zastal

Rodina zesnulé Markéty Červové není obhajobou překvapena. „S tím, že bude lhát a říkat svou verzi, jsme počítali, ale stále je pro nás naprosto nepochopitelný návrh podmíněného trestu. Tento za mě ani ne člověk v sobě nedokáže najít ani kousek charakteru, aby přiznal pravdu,“ uvedla pro Refresher dcera zesnulé Vanessa Červová.


O celém případu jsme informovali již před několika týdny, sama Vanessa Červová, která přímo u napadení byla, pak celý incident detailně popisovala i v pořadu Hlubiny.

Maminku finalistky soutěže Miss zbil v srpnu 2022 cyklista přímo v centru Prahy. Červová pak na svém Instagramu popsala, jak celý útok probíhal, a je přesvědčena, že její matka zemřela právě jeho vinou. Sám Socher ale podstatnou část výpovědi popírá a tvrdí, že obětí útoku byl on sám, jelikož Červová prý údajně najížděla na jeho děti autem a ukazovala jim zdvižený prostředníček.


Další soudní projednávání proběhne 2. září. Vypovídat bude i sama Vanessa Červová, která podle svých slov dnešní soudní stání psychicky nezvládla a nemohla se ho zúčastnit.

Domů
Sdílet
Diskuse