Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna-Marie Hanzlíková
28. června 2024 v 11:56
Čas čtení 0:40

V Česku se rozdalo vysvědčení. Známky neznamenají všechno, radí odborníci

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Česku se rozdalo vysvědčení. Známky neznamenají všechno, radí odborníci
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Školákům a školačkám začínají letní prázdniny, v pátek dostali vysvědčení. Proč by známky na něm neměly být rodinnou prioritou?

Tipy, jak ke konci pololetí přistoupit, nabízí například centrum Locika, které pomáhá dětem zažívajícím násilí v rodinách.

28. června 2024 v 8:55 Čas čtení 0:44 Na snadnější výměnu těchto bankovek máš poslední tři dny Na snadnější výměnu těchto bankovek máš poslední tři dny

„Dobré známky by měly být pro děti, rodiče i učitele znamením, že si děti osvojily látku tak, jak měly. Špatné známky jsou naopak znamením, že dítě má v učivu mezeru,“ míní ve svém článku. „Ta může být způsobena mnoha faktory – látka nebyla dostatečně probraná, učivo je pro dítě příliš obtížné, dítěti se ve škole z různých důvodů nedaří soustředit (např. kvůli tomu, že zrovna prochází náročnou životní situací, ve třídě je příliš mnoho rušivých podnětů atp.), dítěti chybí znalosti strategií efektivního učení,“ vysvětluje.

Zdůrazňuje, že známky nijak nevypovídají o inteligenci či schopnostech. Tlak na ně pak naopak může negativně ovlivňovat výkon žáků. 

26. června 2024 v 18:03 Čas čtení 0:40 Hitovka Netflixu bude mít druhou sérii. Objeví se i řada nových postav Hitovka Netflixu bude mít druhou sérii. Objeví se i řada nových postav

Centrum radí i dětem. Pokud se rodičům bojíš o špatném vysvědčení říct, zvol vhodné načasování, přizvi si prostředníka a mluv s nimi o příčinách. Pokud zažíváš strach, že ti rodiče ublíží, neboj se obrátit na pomoc. Příspěvek s tipy si můžeš prohlédnout níže.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Centrum LOCIKA (@centrumlocika)

Domů
Sdílet
Diskuse