Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna-Marie Hanzlíková
28. června 2024 v 15:10
Čas čtení 1:00

„Myslím, že potřebujeme někoho staršího.“ Biden a Trump se střetli v první prezidentské debatě

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
„Myslím, že potřebujeme někoho staršího.“ Biden a Trump se střetli v první prezidentské debatě
Zdroj: TASR/AP

Média si všímají hlavně Bidenovy špatné kondice.

Věkový rozdíl mezi jednaosmdesátiletým Bidenem a Trumpem činí tři roky a sedm měsíců, ale zdálo se, že je mnohem větší, jak glosuje například americké CNN, které debatu odvysílalo.

28. června 2024 v 10:20 Čas čtení 0:49 Gang prodával v posilovnách po celém Česku anabolika i kokain za miliony Gang prodával v posilovnách po celém Česku anabolika i kokain za miliony

Úřadující demokrat totiž často nedokázal pohotově reagovat, vícekrát mu také nebylo vůbec rozumět. „Moc nevím, co říkal na konci věty. Nemyslím si, že by to věděl ani on sám,“ setřel ho jednou republikánský protikandidát. Biden mluvil potichu, chraplavě a místy nedokončoval své myšlenky. Svaloval to na bolest v krku.

Mnoho Američanů a Američanek vyjádřilo obavy z vysokého věku Bidena a BBC píše, že fakt, že je debata nerozptýlila, může být dokonce největším podceněním letoška. „Tohle nebyla pro Joea Bidena dobrá debata,“ uvedla sama jeho mluvčí Kate Bedingfield. Demokraté se podle Washington Post obávají Bidenovy kandidatury více než kdy dříve. Má také čelit vícero vnitrostranickým výzvám o odstoupení z kandidatury.

Nepomohla mu ani témata ekonomiky a migrace, u kterých průzkumy ukázaly, že v nich Američané a Američanky věří více Trumpovi. Dále řešili také ruskou invazi na Ukrajinu, popandemickou inflaci, právo na interrupci a vysoký věk obou z nich.

28. června 2024 v 13:00 Čas čtení 5:07 Paneláky místo Žižkova a vznášející se budovy. Takto mohla vypadat Praha podle plánů, které nevyšly Paneláky místo Žižkova a vznášející se budovy. Takto mohla vypadat Praha podle plánů, které nevyšly

Debata vyvolala i bouřlivé ohlasy na sociálních sítích, jejichž výběr přinesl například Teen Vogue. „OK, pokud nežijete v USA, prosím vypněte tu debatu. Tohle je naše soukromé rodinné ponižování a my všichni bychom byli rádi, abyste na to nečuměli,“ glosuje například jedna z uživatelek. 

„Oni si tam nadávají do cucáků. To je tak geriatrické,“ naráží na vzájemné nadávání si další. „Líbí se oba kandidáti, ale myslím, že potřebujeme někoho staršího,“ shrnuje trefně nejčastější předmět debaty jiný uživatel.

Domů
Sdílet
Diskuse