Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
3. července 2024 v 8:46
Čas čtení 0:36

Čekají nás hned dva státní svátky. Koukni, jak je to s otevírací dobou

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Čekají nás hned dva státní svátky. Koukni, jak je to s otevírací dobou
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

V pátek 5. července oslavíme Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje a hned v sobotu zase Den upálení mistra Jana Husa. Většina pracujících si tak v pátek bude moci přispat.

To ale neplatí pro pracovníky obchodů. Ty totiž během těchto svátků mohou zůstat otevřené. Zákon, který upravuje otevírací dobu obchodů s plochou prodejny nad dvě stě metrů čtverečních během státních svátků, se totiž vztahuje pouze na některé svátky.

2. července 2024 v 18:48 Čas čtení 0:53 Tyto ultrazpracované potraviny nám mohou zkrátit život, ukázala nová studie Tyto ultrazpracované potraviny nám mohou zkrátit život, ukázala nová studie

Existují výjimky pro tzv. malé svátky a ty červencové do této kategorie spadají. Na prodloužený víkend tak není potřeba dělat si zásoby, minimálně větší řetězce plánují zůstat otevřené. 

„Všechny prodejny Billa zůstávají otevřené podle běžné otevírací doby. Stejně tak bude bez jakýchkoliv omezení fungovat Billa e-shop,“ uvedla mluvčí Dana Bratánková pro Deník.cz. Otevřeno mají mít i Lidl, Tesco, Albert či další řetězce.

Nejbližší velký svátek, během kterého obchody zavřou, nás čeká až 28. září na Den české státnosti. Do „malých“ státních svátku tedy spadá:

  • Velký pátek,
  • Svátek práce,
  • Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje,
  • Den upálení mistra Jana Husa,
  • Den boje za svobodu a demokracii,
  • otevřeno může být také na Štědrý den, ale jen dopoledne.
Domů
Sdílet
Diskuse