Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
4. července 2024 v 7:10
Čas čtení 0:32

V Chorvatsku a Slovinsku roste cena nafty a benzinu. Dovolená se ti může prodražit

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Chorvatsku a Slovinsku roste cena nafty a benzinu. Dovolená se ti může prodražit
Zdroj: TASR/Branislav Račko

Co se děje: Ve Slovinsku a Chorvatsku došlo k nárůstu cen pohonných hmot.

  • V Chorvatsku a Slovinsku rostou ceny benzinu a nafty, informuje portál Topspeed.
  • Ve Slovinsku se cena litru benzinu zvýšila o téměř 4 centy na současných 1,479 eura (37,20 koruny) a cena nafty vzrostla o 5 centů a nyní stojí 1,507 eura (37,90 koruny).
  • V Chorvatsku se ceny zvýšily výrazněji. Benzin zdražil až o 11 centů a v současnosti stojí 1,54 eura (38,73 koruny). Cena nafty činí 1,45 eura (36,47 koruny), což představuje nárůst o 8 centů za litr.
3. července 2024 v 15:58 Čas čtení 1:22 MAPA: Na těchto místech netankuj. Inspekce odhalila další nekvalitní pohonné hmoty MAPA: Na těchto místech netankuj. Inspekce odhalila další nekvalitní pohonné hmoty

Proč je to důležité: Kvůli rostoucím cenám pohonných hmot se může prodražit dovolená českých turistů, kteří přes zmíněné země cestují autem. S rostoucí cenou paliva musí počítat s vyššími náklady.

Širší kontext: Vyšší ceny v oblíbených dovolenkových destinacích jsou způsobeny celosvětovým růstem cen ropy, ale také nástupem letní sezóny, kdy je poptávka po pohonných hmotách vyšší než po zbytek roku.

Domů
Sdílet
Diskuse