Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
9. července 2024 v 9:40
Čas čtení 0:48

Do Česka míří peklo. Extrémní vedra ve středu přesáhnou 34 stupňů, kde platí výstraha?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Česka míří peklo. Extrémní vedra ve středu přesáhnou 34 stupňů, kde platí výstraha?
Zdroj: Freepik/@freepik/volně k užití

V úterý a ve středu do Česka dorazí velmi teplé počasí, které s sebou přinese až extrémní teploty.

V úterý se budou nejvyšší teploty pohybovat mezi 29 a 33 stupni, na horách okolo 24 stupňů. Přeháňky či bouřky se budou podle meteorologů tvořit jen výjimečně. Výstraha před vysokými teplotami platí v úterý pro Prahu, Středočeský kraj a části Plzeňského, Ústeckého, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Jihomoravského, Olomouckého a Zlínského kraje. 

O poznání horší situace nás čeká ve středu, kdy teploty v Česku překročí i 34 stupňů. Postupně však bude od západu přibývat oblačnost a na většině území se vyskytnou přeháňky nebo bouřky, a to i velmi silné. Meteorologové očekávají přívalové srážky, větší kroupy a nárazový vítr. 

8. července 2024 v 16:48 Čas čtení 1:02 „Do Německa už se nevrátím,“ prohlásil slavný fotbalista. Prý by se bál o dceru „Do Německa už se nevrátím,“ prohlásil slavný fotbalista. Prý by se bál o dceru

Jak se chránit před horkem? 

Vysoké teploty představují zátěž na lidský organismus, lidem hrozí nebezpečí přehřátí a dehydratace. Doporučuje se dodržovat pitný režim a zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, a to nejlépe v kombinaci s minerálními vodami. Je také dobré omezit tělesnou zátěž a pobyt na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách. 

Domů
Sdílet
Diskuse