Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Karolína Fejtová
12. července 2024 v 9:01
Čas čtení 0:42

Sesuv půdy v Tatrách si vyžádal dvě oběti. Jednou z nich byla Češka

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Sesuv půdy v Monkově dolině v Bielanských Tatrách nedaleko obce Ždiar skončil tragicky. Kromě dvou obětí utrpěly další čtyři osoby zranění, ostatní se obešli bez zranění či s malými povrchovými poraněními.

„Sesuv kamenné laviny na Slovensku má bohužel dvě oběti. Jednou z obětí je i česká občanka,“ sdělila pro Českou televizi Aneta Kovářová z odboru komunikace českého ministerstva zahraničí. „Mezi zraněnými jsou také čeští občané, nicméně jedná se o lehká zranění. Náš zastupitelský úřad v Bratislavě je prostřednictvím naší konzulky v kontaktu, situaci řeší,“ pokračovala.

Původně bylo uváděné, že mezi mrtvými je Polka a Slovenka, posléze se však ukázalo, že jedna z nich je Češka.

Turisté se ukrývali v přístřešku před bouřkou, lavina bahna a kamení ho celý zdemolovala. „Ti, kteří byli na okraji, měli štěstí, ale ti, kteří byli uprostřed, na to doplatili zraněním,“ řekl televizi Markíza starosta obce Ždiar Pavel Bekeš.

sesuv půdy, tatry
Zdroj: HZS Slovensko

Podle příspěvku Operačního střediska záchranné zdravotní služby Slovenska se na místě události nacházelo 16 zaklíněných osob. „57letého muže s pohmožděnými nohami, 50letého muže se zraněním hrudníku a nezletilou osobu s poraněním holeně záchranáři transportovali do nemocnice v Popradě,“ uvedlo středisko na Facebooku.

Potok, který v Monkově dolině protéká, nyní strhl několik mostů. Turisté byli varováni, ať do hor nechodí, v dané oblasti byl vyhlášen stav nouze.

Domů
Sdílet
Diskuse