Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Karolína Fejtová
13. července 2024 v 15:00
Čas čtení 0:26

Chorvatsko se potýká s extrémně vysokou teplotou moře. Bude se ještě zvyšovat

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Chorvatsko se potýká s extrémně vysokou teplotou moře. Bude se ještě zvyšovat
Zdroj: Unsplash/Spencer Davis/volně k užití

Nejvyšší teplota moře byla zaznamenána v pátek na Jadranu u ostrova Mljet, jednalo se o 29,3 stupně. Předpovědi počasí ukazují, že by teploty mohly ještě stoupat.

Vysoké teploty moře u pobřeží, které se blíží ke 30 stupňům, byly naměřeny také v Pule, na ostrově Krk a Rab či ve Splitu. Podle odborníků je ideální teplota vody na koupaní 23 stupňů. Informovaly o tom Novinky.cz s odkazem na web listu Slobodna Damacija.

13. července 2024 v 9:00 Čas čtení 2:31 Do tohoto lesa desítky let nikdo nemohl. Vyraz na čundr, na kterém nepotkáš ani nohu Do tohoto lesa desítky let nikdo nemohl. Vyraz na čundr, na kterém nepotkáš ani nohu

Příčinou jsou vysoké teploty, které se vyskytují po celém Středomoří, což ještě podporuje absence srážek či větru. Do poloviny příštího týdne se budou nejvyšší teploty na pobřeží a ostrovech v Chorvatsku pohybovat od 32 do 38 stupňů.

Zvýšení teploty hladiny moře v oblíbené destinaci Čechů a Češek až ke 30 stupňům je tedy velice pravděpodobné. V Dubrovníku a Cirkevnici je teplota moře prozatím 27 stupňů. 

Anketa:
Chystáš se letos do Chorvatska?
Ano!
Nechystám.
Ano!
50 %
Nechystám.
50 %
Domů
Sdílet
Diskuse