Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
16. července 2024 v 13:01
Čas čtení 0:26

Hlavní nádraží v Praze se dočká rozšíření. Dotkne se i obchodů uvnitř

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Hlavní nádraží v Praze se dočká rozšíření. Dotkne se i obchodů uvnitř
Zdroj: Henning Larsen

Rozsáhlá rekonstrukce má začít v roce 2028. V rámci této proměny Správa železnic začala zvažovat i expanzi prostoru pod nástupišti.

Pod pátým až sedmým nástupištěm by měly vzniknout nové prostory, které nabídnou místo jak obchodům, tak i cestujícím. „V rámci koncepčního návrhu je dbáno na komfort cestujících, a to jak při přestupech z vlakových spojení, tak z budoucího metra D,“ cituje web Z dopravy mluvčí Správy železnic Nelu Friebovou.

16. července 2024 v 9:58 Čas čtení 0:31 Po CZC v Česku končí další řetězec s elektronikou. S kým se spojil? Po CZC v Česku končí další řetězec s elektronikou. S kým se spojil?

„Zároveň by realizací záměru došlo k velkému nárůstu vnitřních prostor, kde by cestující mohli trávit čas při čekání na spojení,“ pokračovala Friebová.

Správa železnic si nechala vypracovat koncepční návrh od studia Jakub Cigler Architekti. Studie musí být ještě projednána a schválena složkami Správy železnic, z čehož vyplynou další podrobnosti. 

Plánovaný termín výstavby mluvčí nesdělila. Obchody mají vzniknout v místech, kde to umožňuje současná zástavba.

hlavní nádraží praha
Zdroj: Správa železnic
Domů
Sdílet
Diskuse