Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna Vondráková
20. července 2024 v 13:15
Čas čtení 0:26

Česko zasáhnou horka a silné bouřky, varují meteorologové. Bude přes 30 stupňů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česko zasáhnou horka a silné bouřky, varují meteorologové. Bude přes 30 stupňů
Zdroj: Unsplash/Max LaRochelle/volně k užití

Během víkendu je v platnosti výstraha hned na několika místech Česka.

Teploty mohou přesahovat i 31 stupňů Celsia, hrozí tak přehřátí lidského organismu a dehydratace. Meteorologové doporučují zvýšit pitný režim a omezit fyzickou zátěž. Důležité je také nenechávat děti a zvířata v zaparkovaných autech. Výstraha platí především pro jižní Moravu a střední a severozápadní Čechy.

18. července 2024 v 13:00 Čas čtení 4:27 Drahé Chorvatsko. Zmapovali jsme, jak narostly ceny potravin i v restauracích – někde i dvojnásobně Drahé Chorvatsko. Zmapovali jsme, jak narostly ceny potravin i v restauracích – někde i dvojnásobně

V Karlovarském a Plzeňském kraji se pak mohou objevit silné lijáky a bouřky doprovázené krupobitím a silnými poryvy větru. Tento jev je také označován jako „downburst“ a Česko pravděpodobně zasáhne v noci na pondělí.

20. července 2024 v 12:23 Čas čtení 1:45 PŘEHLED: Srovnání letních destinací. Koukni, kde je moře nejteplejší PŘEHLED: Srovnání letních destinací. Koukni, kde je moře nejteplejší

Meteorologové varují především před zatopením podchodů, podjezdů, sklepů a níže položených míst a rozvodněním malých toků. Vítr a bouřky také mohou způsobit lámání větví stromů a pozor by si měli dát především řidiči.

Domů
Sdílet
Diskuse